Football Manager 2017

E-mail Εκτύπωση PDF

fm17-coverΕπιτέλους έφτασε η μέρα που όλοι περιμέναμε. Η 4η Νοέμβρη είναι που σημαίνει τη νέα ποδοσφαιρική σαιζόν και όχι το πρώτο εναρκτήριο λάκτισμα ενός επαγγελματικού ποδοσφαιρικού αγώνα. Ο στίβος μάχης όπου κάθε φιλότιμος και φιλόδοξος προπονητής δίνει τον αγώνα του καθημερινά. Αναζητά ταλέντα, στήνει τακτικές, προπονητικά προγράμματα, απολύει και προσλαμβάνει κόσμο, διώχνει ποδοσφαιριστές και διαπραγματεύεται κάθε ένα συμβόλαιο για ένα πιάτο φακές. Όλα, για να επιτύχει ο ίδιος και η ομάδα του. Όλα για τη δόξα. Όλα για την καλύτερη δουλειά στον πλανήτη.

Στο νέο Football Manager για τη σαιζόν 2016-17, παρατηρήραμε όλες τις νέες ρήτρες στα συμβόλαια σε παίχτες και προπονητές, όλο το σύστημα πλέον των μεταγραφών και γενικά μια πολύ καλύτερη και αναλυτικότερη αναφορά από τους κυνηγούς της ομάδας μας για το τι πρέπει να προσέξουμε προτού αγοράσουμε έναν παίχτη ή αν αξίζει να ασχοληθούμε με τηνπ ερίπτωση του. Κι εφόσον πάρουμε το οκ, πόσα πρέπει να δώσουμε στην ομάδα που ανήκει και πόσα να του δώσουμε για να τον φέρουμε στο αεροδρόμιο.

Οι τακτικές δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα, πάνω κάτω όποιος συνήθισε το σύστημα του 2015 και μετά, γνωρίζει τι συμβαίνει, καθώς ούτε νέοι ρόλοι προστέθηκαν, ούτε κάτι σημαντικό στις ατομικές οδηγίες. Στις ομαδικές όμως, θα παρατηρήσετε τις διαφορές ως προς τη γραφική απεικόνιση για το στήσιμο της ομάδας. Πλέον είναι πιο ξεκάθαρες μερικές εντολές και πιο ξεκάθαρο τι ζητάτε από έναν παίχτη, χωρίς να χρειαστείτε ανάλυση. Το θετικό της υπόθεσης εδώ είναι ο σύμβουλος τακτικών που ορίζετε εσείς αν θέλετε και σύμφωνα με των ίδιο και τους αναλυτές της ομάδας σας συμβουλεύει για την τακτική προσέγγιση στον επόμενο αντίπαλο.

Μιας και είπαμε για αναλυτές. Νέοι ρόλοι προπονητών προστέθηκαν. Οι αναλυτές, ο επικεφαλής τους, επιστημονικοί συνεργάτες και ο επικεφαλής τους και γιατροί της ομάδας. Για τους γιατρούς δεν μπορούμε να πούμε κάτι, καθώς δεν είναι πρόσωπα που μπορούμε να δούμε τις δυνατότητές τους, ούτε να προσλάβουμε ή να απολύσουμε. Οι αναλυτές είναι μια θέση στο επιτελείο σας όπου ασχολείται με στατιστικές και με λεπτομέρεις βοηθώντας την ομάδα να έχει όσες δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες στα χέρια της, είτε για δικά της ζητήματα ή για ζητήματα αντιπάλων. Οι επιστημονικοί συνεργάτες είναι μια ομάδα ανθρώπων στο επιτελείο σας που ασχολείται με γνωματεύσεις και με ιατρικά θέματα καθαρά. Δυστυχώς δε γνωρίζουμε τι χαρακτηριστικά χρειάζονται ακόμα για να προσλάβουμε μερικούς, αλλά θα ξέρουμε περισσότερα στο μέλλον.

Η μηχανή αγώνα έχει εξελιχθεί περισσότερο, έχει ήδη πάρει την τελική της μορφή και κάθε χρόνο εξελίσσεται σε όλο και καλύτερη. Φέτος προστέθηκαν και κάποια σινεμάτικ όπου βλέπετε τις ομάδες να εισέρχονται στο χώρο, να παρουσιάζονται μπροστά στον κόσμο, να βγαίνουν φωτογραφίες και προπονητές να ανταλλάσσουν χειραψίες πριν τον αγώνα. Βέβαια, μπορείτε πατώντας παράλειψη να προχωρήσετε στο εναρκτήριο λάκτισμα, κανονικά.

Αν σας προκαλεί εντύπωση η χειραψία, όπως πέρυσι, έτσι και φέτος φτιάχνετε μια γραφική απεικόνιση του εαυτού σας, για να σας βλέπετε από την οθόνη σας να κινείστε γύρω από τον πάγκο, να πανηγυρίζετε και να δίνετε το χέρι σας για χειραψία με τον αντίπαλο προπονητή.

Θα προσέξετε ένα λογότυπο της STATS κατά την πρόοδο του παιχνιδιού, που είναι η εταιρεία που έχει αναλάβει το μηχανισμό στατιστικολογίας του φετινού Football Manager 2017.

Καλή Χρονιά να έχουμε, με υγεία και καλό παιχνίδι σε όλους.
Newer news items:
Older news items:

Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 04 Νοέμβριος 2016 14:49 )  

Μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να σχολιάσουν!
Είσοδος | Νέα εγγραφή
Facebook FanPage

Newsletter

Forum Latest Activity

Downloads & Comments

Σχόλια


Δημοφιλή

Ψηφοφορία...

Σας ικανοποίησε η μετάφραση στα ελληνικά;