Football Manager 2014

E-mail Εκτύπωση PDF

fm14grΓια άλλη μια χρονιά το Football Manager μπήκε στις καρδιές μας. Εκτός από την ασυναγώνιστη τιμή του στο χώρο του sport gaming, που είναι συμφέρουσα με κάθε τρόπο, το παιχνίδι έρχεται να μας καθηλώσει τις καρέκλες μας με το νέο πακέτο χαρακτηριστικών που μας προσφέρει. Με λιγότερα από 4 ευρώ το μήνα, η σαιζόν 2013-14 θα περάσει ιδαίτερα ευχάριστα από ό,τι με οποιονδήποτε άλλο τίτλο στην ίδια κατηγορία.

Οι νέες εισαγωγές του παιχνιδιού στις τακτικές, στις προσωπικές οδηγίες, στο χειρισμό προσώπων και στο πως βγάζεις τη φιλοσοφία σου αγωνιστικά ήταν το +1 για φέτος ώστε να προτιμηθεί από άλλα παιχνίδια που κυκλοφορούσαν στις παραπλήσιες ημερομηνίες. Πρώτα αγοράζουμε το Football Manager και μετά τα άλλα παιχνίδια που μας ενδιαφέρουν, αν υπάρχουν κιόλας βέβαια. Γνωρίζουμε μάλιστα με σιγουριά πως το Football Manager είναι ένα παιχνίδι, το οποίο μπορεί μια μέρα να μην παίξεις, δύο μέρες να παίξεις από δύο ώρες, αλλά τόσες κι άλλες τόσες να χτυπήσεις υπερωρίες στην καρέκλα σου. Είναι σύνηθες φαινόμενο, στο steam να βλέπεις λογαριασμούς με τριψήφιους αριθμούς ωρών παιχνιδιού τις πρώτες κιόλας μέρες.

Φέτος, αυτό θα γίνει για ένα παραπάνω λόγο. Πέρυσι, κάποια νερά έγιναν στη μηχανή του παιχνιδιού, κάποια προβλήματα που υπήρξαν από πολύ νωρίς και ο κόσμος έγινε δυστακτικός ως προς την αγορά. Αργότερα, όμως, με τις κινήσιες της εταιρείας να το βελτιώσει για ακόμη μια φορά με τα περίφημα πατς, οι πωλήσεις κινήθηκαν ομαλά. Ιδαίτερα, στη χώρα μας, οι πωλήσεις κινήθηκαν σε ικανοποιητικούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα τη δημιουργία και υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας στο παιχνίδι. Δεν είναι ακόμα όπως θα δείτε σε τέλεια κατάσταση, αλλά είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο της τάξης του 95%. Όπως θα δείτε όσοι το έχετε στα χέρια σας, φέτος τα προβλήματα από την αρχή εκμηδενίστηκαν, είναι ανύπαρκτα και το παιχνίδι κινείται στις πρώτες κιόλας σαιζόν σε καταπληκτικές ταχύτητες, χωρίς κρασαρίσματα, που μας έπιανε η καρδιά μας.

 

Το μενού είναι πλέον πιο αναλυτικό, πιο επεξηγηματικό, πιο άμεσο και πιο εύκολο. Δε χρειάζεται να μεταβαίνεις σε διαφορετικές οθόνες για να έχεις δυνατές επιλογές, αρκεί η οθόνη νέων και το δεξί μας κλικ στο στοιχείο που θέλουμε να εμφανιστούν επιλογές. Το ότι είναι πλέον στα ελληνικά, είναι ακόμα ένα βοήθημα. Είναι γνωστό άλλωστε πως η ελληνική γλώσσα στο χώρο του gaming είναι πολύ σημαντική για τους χρήστες ώστε να κατανοούν τα παιχνίδια καλύτερα λόγω των πολλών αγγλικών ορολογιών που υπάρχουν.

Θα προσέξετε βέβαια καθώς παίζετε, ένα πιο αντικειμενικό επίπεδο δυσκολίας που καθιστά το παιχνίδι αντικειμενικά δύσκολο ή εύκολο, ανάλογα την ομάδα ή το επίπεδο ικανοτήτων που βρίσκεστε. Είναι λογικό όπως καταλαβαίνετε, πως οι newbies θα τα βρουν σκούρα από την αρχή, ενώ οι έμπειροι παίχτες, μόλις συγχρονιστούν με τα νεά δεδομένα του παιχνιδιού, έτσι όπως άλλαξε το interface φέτος, θα λάμψουν από πολύ νωρίς.

Η μεταγραφολογία που είναι το αγαπημένο κομμάτι όλων των παιχτών, και αφορά το μεγαλύτερο ποσοστό της αγοράς του παιχνιδιού έγινε πιο άμεση, πιο έγκυρη, πιο επίκαιρη και πιο λογική. Οι όροι, ο τρόπος προσέγγισης, οι συζητήσεις και η ταχύτητα στις συμφωνίες γίνονται σε πραγματικό-πλασματικό επίπεδο και σε λιγότερο χρόνο. 

Ο τρόπος που δίνονται οδηγίες στην ομάδα, στους παίχτες ξεχωριστά, είναι πιο έγκυρος και σωστός από ότι άλλωστε. Πως γίνεται αυτό; Όταν θες να πεις στην ομάδα ή σε μια ομάδα παιχτών στο γήπεδο να κάνουν κάτι συγκεκριμένο, απλά πας στις ατομικές οδηγίες, το επιλέγεις και αυτό γίνεται απευθείας, χωρίς να χρειάζεται να πονοκεφαλιάσεις αν είναι δυνατό από τον παίχτη ή αν τα κουτάκια που τίκαρες ή τις μπάρες που γέμισες ή άδειασες όπως παλιότερα.

Είναι μια νέα εποχή για το football Manager στην Ελλάδα, μια νέα εποχή στο χώρο του simulation sport gaming και μια νέα έκλπηξη για όλους τους δυστακτικούς υποστηρικτές. Αν τόσα χρόνια δυστάζατε να το αγοράσετε, φέτος με τα ελληνικά και με την ποιότητα του παιχνιδιού, άφοβα, πηγαίνετε στα ράφια και απλά πάρτε το. Τελευταία Ενημέρωση ( Τετάρτη, 20 Νοέμβριος 2013 01:07 )  

Μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να σχολιάσουν!
Είσοδος | Νέα εγγραφή
Facebook FanPage

Newsletter

Forum Latest Activity

Downloads & Comments

Σχόλια


Δημοφιλή

Ψηφοφορία...

Σας ικανοποίησε η μετάφραση στα ελληνικά;