Αρχική Άρθρα/Στήλες SiGames Ειδήσεις To Football Manager 2012 κάνει την παρουσία του!

To Football Manager 2012 κάνει την παρουσία του!

E-mail Εκτύπωση PDF

fm2012Eίναι γνωστό πως κάθε χρόνο στο τρίτο τέταρτο του έτους μια μεγάλη μερίδα των gamer ασχολείται με το νέο παιχνίδι της σειράς που αγοράζει κάθε χρόνο. Άλλοι αγοράζουν τη σειρά παιχνιδιών της KONAMI Pro Evo Soccer, κάποιοι το FIFA κι εμείς ως γνωστό το Football Manager της SEGA και Sports Interactive.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος το παιχνίδι έρχεται με τρομερές ανανεώσεις και πολλές αλλαγές στην εμπειρία του χρήστη. Φέτος θα δούμε πράγματα που δε μας προσφέρθηκαν ποτέ από καμία σειρά Manager από όλες τις εταιρείες συνολικά. Και πιστέψτε με υπάρχουν πολλές σειρές Manager και μάλιστα από μεγάλες εταιρείες όπως η Codemaster, η EA Sports, η EIDOS, Silicon Dreams και πολλές άλλες.

Μπαίνοντας στο κυρίως θέμα, αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο πιστεύω τον καθένα είναι η προσθαφαίρεση πρωταθλημάτων οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο παιχνίδι. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε ομάδα δεν έχει προπονητή, σε οποιαδήποτε χώρα, σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα από αυτά που υπάρχουν στο παιχνίδι, ακόμα κι αν δεν το έχεις φορτώσει εξ αρχής, είναι διαθέσιμη για να την αναλάβεις αν δεχτούν την αίτηση σου.

Άλλαξε για τέταρτη συνεχή φορά το σύστημα μεταγραφών και διαχείρισης συμβολαίων. Φέτος θα δούμε νέες ρήτρες στα συμβόλαια, νέους όρους σε συμβόλαια των τσικό της ομάδας και επιτέλους όταν κάποιους όρους στο συμβόλαιο δε θέλουμε ή δεν μπορούμε να τους διαπραγματευτούμε, μπορούμε να τους κλειδώσουμε και να πούμε ότι μέχρι εκεί φτάνουμε και να εξετάσουμε τους υπόλοιπους όρους ως ότου να βρεθεί ή όχι η λύση.

 

Νέο σύστημα scouting. Επιτέλους οι αναφορές των κυνηγών ταλέντων που έχουμε προσλάβει θα είναι πιο λεπτομερείς και τείνουν στην πραγματικότητα. Οι αναφορές θα αναγράφουν περισσότερα στατιστικά του παίχτη, τακτική που ταιριάζει, γενική ανάλυση της ομάδας του και πληροφορίες σχετικά με τα γκολ που συμμετείχε, είτε τα δέχτηκε η ομάδα του είτε τα σκόραρε.

Επιπλέον φέτος έχουμε περισσότερες βελτιώσεις στην εμπειρία του 3D. Η οποία από το 2009 έχει αλλάξει σημαντικά και έχει φέρει το παιχνίδι σε άλλη διάσταση. Περισσότερες κινήσεις στο χώρο, πιο ζωντανοί οπαδοί, διάφορες αλλαγές καιρού, νέα γήπεδα, δύο νέες οπτικές γωνίες από κάμερες και σύστημα για ρύθμιση των ήδη υπαρχόντων που βοηθάει ώστε να δεις από όποια πλευρά θες τον αγώνα ώστε να έχεις ακριβέστερη άποψη. Οι δύο νέες κάμερες είναι η «όπισθεν του τέρματος» και η «σκηνοθετική».

Αυτό που θα λατρέψουν οι περισσότεροι είναι το νέο σύστημα με τους τερματοφύλακες. Η Εταιρεία υπερέβαλε εαυτόν όταν σχεδίασε την κίνηση των portiero μέσα στον αγώνα. Πλέον οι τερματοφύλακες έχουν δικές τους συνδιαστικές κινήσεις ανάλογα με τα στατιστικά τους. Περισσότερες πιθανές τοποθετήσεις, περισσότερα πιθανά αντανακλαστικά, περισσότερες πιθανές κινήσεις στο χώρο, περισσότερες πιθανές πρωτοβουλίες είναι ένα δείγμα του συνόλου.

Ακόμη, νέα προσαρμόσιμη ανάλυση στο παράθυρο του παιχνιδιού. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο μεγάλη ανάλυση έχουμε στην οθόνη μας, τόσο περισσότερες είναι η πληροφορίες μπροστά μας. Το νέο κεντρικό μενού επίσης περιέχει νέα φίλτρα, επεξεργάσιμες στήλες και νέα οθόνη τακτικών μαζί με νέες περιληπτικές οθόνες.

Επιπροσθέτως, στο παιχνίδι θα μπορούμε πριν ξεκινήσουμε κάποια συζήτηση να επιλέξουμε το ύφος  –τον τόνο- με τον οποίο μιλάμε στο συνομιλητή μας. Υπάρχουν ήδη πέντε διαφορετικοί τόνοι να χρησιμοποιήσουμε, που ο καθένας έχει πολλές πιθανές απαντήσεις. Συλλήβδην, περισσότερες πιθανές απαντήσεις για να εκφραζόμαστε καλύτερα και ακριβέστερα.

Νέο σύστημα εκπαίδευσης. Για πολλά χρόνια ήταν ίδιο αυτό το σύστημα. Εμείς οι ήδη έμπειροι συνήθως το ρυθμίζουμε στο “always leave me alone” και λόγω της όχι και τόσο μεγάλης προσφοράς βοήθειας, τείνουν και οι νέοι προπονητές να το κλείνουν. Με συνέπεια να χρειάζεται να μπαινοβγαίνουν στα forum για να βρουν λύσεις στα προβλήματά τους. Εμείς είμαστε 24/24 και 7/7 εκεί να βοηθάμε, αλλά δεν είναι πάντα αυτή η λύση. Έτσι η εταιρεία το ξαναέφτιαξε ώστε να βοηθάει περισσότερο και τους έμπειρους αλλά και τους καινούριους. Αφού πλέον προσέθεσε ένα «πώς να…» σύστημα.

Κορωνίδα σε αυτές τις αλλαγές είναι τα 800 νέα περιεχόμενα που βελτιώνουν πολύ το παιχνίδι, όπως για παράδειγμα οι συνεντεύξεις τύπου, ο χειρισμός των ΜΜΕ, το σύστημα των τσικό, οι newgen, οι επιλογές για τα κοινωνικά δίκτυα (facebook, twiter, youtube), τα φιλικά, η ανάληψη εθνικής ομάδας και πολλά άλλα τα οποία θα μάθουμε της επόμενες εβδομάδες. 

Μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να σχολιάσουν!
Είσοδος | Νέα εγγραφή
Facebook FanPage

Newsletter

Forum Latest Activity

Downloads & Comments

Σχόλια


Δημοφιλή

Ψηφοφορία...

Σας ικανοποίησε η μετάφραση στα ελληνικά;