Αρχική Άρθρα/Στήλες Ειδήσεις / Ανακοινώσεις Όχι στη λογοκρισία, ελεύθερο το διαδίκτυο!!!

Όχι στη λογοκρισία, ελεύθερο το διαδίκτυο!!!

E-mail Εκτύπωση PDF

@Σε τελετή που έγινε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας, αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 22 κρατών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, υπόγραψαν την αμφιλεγόμενη συνθήκη ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), που προσπαθεί να επιβάλει κοινά παγκόσμια standards επιβολής και προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Στο άκουσμα της είδησης, έγιναν επιθέσεις από hackers σε sites ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και οι πολέμιοι του λένε ξεκάθαρα πως είναι μια συμφωνία παρόμοια με τα νομοσχέδια SOPA (Stop Online Piracy Act) και PIPA (Protect IP Act) που δεν ψηφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ και απειλούν να φέρουν καθεστώς διαδικτυακής λογοκρισίας.

Αναλυτικότερα:

Η τελετή υπογραφής της ΕΕ και των κρατών-μελών της, για το Σύμφωνο “Ενάντια στην ανταλλαγή πλαστών προϊόντων” – ACTA, έλαβε χώρα στις 26 Ιανουαρίου στο Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων.

  1. Αντιπρόσωποι από την ΕΕ και 22 κρατών-μελών της, παρίσταντο στην τελετή και υπέγραψαν το Σύμφωνο. Τα κράτη-μέλη που δεν υπέγραψαν το Σύμφωνο, αναμένεται να το πράξουν για την ολοκλήρωση των αντίστοιχων εσωτερικών διαδικασιών.

    Ο κ. Νακάνο, Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων και ο κ. Κιταγκάμι, Κοινοβουλευτικός Γραμματέας Οικονομικών, Εμπορίου και Βιομηχανίας,  παρακολούθησαν την τελετή εκ μέρους της Ιαπωνίας – θεματοφύλακας του Συμφώνου.

  2. Στην αρχή της ομιλίας του, ο Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός Νακάνο εξέφρασε το καλωσόρισμά του για την υπογραφή του Συμφώνου από την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της και δήλωσε ότι ο ίδιος ήταν σίγουρος ότι αυτή η υπογραφή θα δημιουργούσε μια περαιτέρω ορμή προς ταχεία έναρξη της ισχύος και της επέκτασης της συμμετοχής στο Σύμφωνο και ότι η Ιαπωνία σκόπευε να συνεργαστεί με την ΕΕ και άλλους συμμετέχοντες στο ACTA, ώστε να προσεγγίσουν άλλες χώρες για αυτόν τον σκοπό.
  3. Εκ μέρους της ΕΕ, η Εξοχότητά του, ο κ. Hans Dietmar Schweisgut, πρέσβης και επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ιαπωνία, δήλωσε ότι το ACTA, μια πρωτοβουλία υπό την ηγεσία της Ιαπωνίας, στοχεύει να βελτιώσει τους μηχανισμούς επιβολής για να βοηθήσει τα μέλη του να καταπολεμήσουν την παραβίαση των IPR (IPR-Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας) πιο αποτελεσματικά. Αυτός είναι ένας σκοπός που η ΕΕ και τα κράτη-μέλη της μοιράζονται με τους  εμπορικούς εταίρους τους.


Οι χώρες της Ε.Ε. που υπέγραψαν είναι:

Austria
Belgium
Bulgaria
Czech Republic
Denmark
Finland
France
ΕΛΛΑΔΑ
Hungary
Ireland
Italy
Latvia,
Lithuania
Luxemburg
Malta
Poland
Portugal
Romania
Slovenia
Spain
Sweden
United Kingdom

Την συνθήκη ACTA είχαν ήδη υπογράψει από την 1η Οκτωβρίου του 2011 οι Αυστραλία, Καναδάς, Ιαπωνία, Νότιος Κορέα, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη και Ηνωμένες Πολιτείες. 
Facebook FanPage

Newsletter

Forum Latest Activity

Downloads & Comments

Σχόλια


Δημοφιλή

Ψηφοφορία...

Σας ικανοποίησε η μετάφραση στα ελληνικά;