Αρχική Άρθρα/Στήλες Μόνιμες Στήλες Πράσινη Κάρτα Football Manager 2011 – Tι μας αρέσει και τι όχι

Football Manager 2011 – Tι μας αρέσει και τι όχι

E-mail Εκτύπωση PDF

Μετά από ένα διάστημα απουσίας της στήλης, λόγω αναμονής και εντεταμένης δοκιμής του καινούριου FM, η «πράσινη κάρτα» επιστρέφει με ένα καινούριο άρθρο. Η θεματολογία φυσικά και αφορά το Football Manager 2011. Το παιχνίδι που περιμέναμε πολύ καιρό και πλέον καιγόμαστε με τις ώρες για να αξιοποιήσουμε όλα όσα μας προσφέρει.

Εδώ και μήνες, είχαν ξεκινήσει συζητήσεις επί συζητήσεων για το τι αλλαγές έπρεπε να γίνουν στο νέο παιχνίδι, τι έπρεπε να προσεχθεί, και τι καινούριο να προστεθεί. Οι απόψεις ήταν πολλές και διαφορετικές, αλλά όλες κινούνταν σε ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος. Το FM 2010 ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι, που προσέφερε μία νέα βάση, πάνω στην οποία με λίγες νέες προσθήκες το FM 2011, θα αποτελούσε μακράν το κορυφαίο παιχνίδι προπονητικής. Σε γενικές γραμμές η Sports Interactive τα κατάφερε αρκετά καλά, αν και σίγουρα υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει ή προσεχτεί περισσότερο.

Η «πράσινη κάρτα» λοιπόν θα ασχοληθεί σήμερα με τα στοιχεία εκείνα που μας αρέσουν στο καινούριο παιχνίδι αλλά και αυτά που μας προκαλούν προβληματισμούς. Πάμε λοιπόν να δούμε τα likes και τα dislikes του Football Manager 2011.

 

Likes

-  H προσθήκη  ατζέντηδων στο παιχνίδι και η ολοκληρωτική αλλαγή στις διαπραγματεύσεις για τα συμβόλαια των παιχτών. Το παιχνίδι με αυτή την αλλαγή γίνεται πολύ πιο αληθοφανές, ενώ το γεγονός ότι οι ατζέντηδες ζητάνε «μίζα» για την ολοκλήρωση μιας μεταγραφής, μας φέρνει πιο κοντά στον «βρώμικο», πραγματικό κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

-  Το match preparation. Κάθε προπονητής δίνει βάση σε συγκεκριμένα σχέδια πριν από τα παιχνίδια. Τα σχέδια αυτά αλλάζουν, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τα ξεχωριστά στοιχεία του κάθε παιχνιδιού. Το FM 2011 λοιπόν, μας προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, σε ένα καλό βαθμό, με το match preparation.

-  Oι αλλαγές στο match engine και στο γραφικό 3D περιβάλλον. Παιχνίδια τη νύχτα με τα φώτα των προβολέων , δεκάδες νέες κινήσεις και πανηγυρισμοί, και πολλά άλλα νέα στοιχεία κάνουν το παιχνίδι πολύ πιο ευχάριστο.

-  Το Private chat με τους ποδοσφαιριστές και τα πολλά νέα στοιχεία στο interaction, μας προσφέρουν ποικιλία και πιο αντικειμενική επαφή με τους ποδοσφαιριστές.

-  Η άμεση σύνδεση με το twitter και η δυνατότητα για απευθείας upload γκολ και στιγμιότυπων στο youtube, μας φέρνουν πιο κοντά με φίλους και άλλους παίχτες που παίζουν κι αυτοί το αγαπημένο μας παιχνίδι.

 

Dislikes

-  Tα πολλά crush dumbs. Το φαινόμενο αυτό με τα crash στα saves, δείχνει πολύ πιο έντονο στο νέο FM , γεγονός που προκαλεί προβληματισμό σχετικά με το πόσο δουλεύτηκε το συγκεκριμένο θέμα από την SI.

-  Το Head Coac Profile. Καιρό τώρα λέγαμε ότι οι πληροφορίες που έδινε το παιχνίδι για τις ικανότητες μας, τα στατιστικά αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού μας δεν ήταν σωστά και αρκετά. Το νέο profile όχι μόνο δεν διόρθωσε τα προβλήματα αυτά, αλλά αντιθέτως τα έκανε ακόμη χειρότερα.

-  Οι regen. Είχαμε πεί ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία και λογική στους νέους παίχτες που βγάζει το παιχνίδι. Με τα πρώτα στοιχεία που εγώ προσωπικά έχω από 2 έτη παιχνιδιού, το θέμα αυτό δεν δείχνει αλλαγμένο. Ήδη με λίγο ψάξιμο έχω εντοπίσει από το μέσον της πρώτης χρονιάς 2-3 ποδοσφαιριστές που άνετα θα σταθούν στο μέλλον ως super stars.

 

 

Τα παραπάνω στοιχεία και στα likes και στα dislikes είναι μερικά μόνο απ όλα όσα μπορούσαμε να αναφέρουμε. Υπάρχουν κι άλλες μικρές λεπτομέρειες που είτε προθέτουν, είτε αφαιρούν από την ευχαρίστηση του παιχνιδιού.

 

Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι το Football Manager 2011, είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι , μακράν το καλύτερο στο είδος του και με πολλές καλές αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχο του. Υπάρχουν όμως και αρκετά στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν και να διορθωθούν για να φτάσει σε ένα ακόμη υψηλότερο επίπεδο.
Related news items:
Newer news items:
Older news items:

 

Μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να σχολιάσουν!
Είσοδος | Νέα εγγραφή
Facebook FanPage

Newsletter

Forum Latest Activity

Downloads & Comments

Σχόλια


Δημοφιλή

Ψηφοφορία...

Σας ικανοποίησε η μετάφραση στα ελληνικά;