Με την απορία μένουμε!

E-mail Εκτύπωση PDF

librd

Ακριβώς όπως το λέει ο τίτλος. Όλοι οι οπαδοί της ομάδας είμαστε με την απορία. Μετά τη λήξη του αγωνιώδους αγώνα με την QueensParkRangers, εκείνο το δεκάλεπτο ολκής, εναλλαγής διάθεσης, ψυχολογίας και ψυχικής κόπωσης, μόνο ερωτήσεις έρχονται κατά νου.

Γιατί τέτοια λάθη και μπρος και πίσω; Γιατί η μπάλα δε φτάνει μέσα στην περιοχή; Γιατί προσπαθούν μέσα στην περιοχή να μπουν με την μπάλα στα δίχτυα αντί να σουτάρουν περισσότερο; Γιατί η άμυνα μπάζει; Γιατί σε κάθε σέντρα κάνουμε το σταυρό μας; Γιατί τόσες αναμπουμπούλες στα μετόπισθεν; Γιατί δεν ξέρει πότε να βγει ο Κοστάνζο που έχει ντυθεί Μινιολέ;

Είναι απαράδεκτος ο Ρότζερς από ένα σημείο και μετά. Είχε πόσες μέρες κενό η ομάδα να αγωνιστεί. Μπορούσε να δουλέψει με τους μη διεθνής, να δουλέψει τακτικές, συστήματα, να δει αγώνες των αντιπάλων, να μελετήσει τα λάθη και να τα διορθώσει και να δουλέψει τις αμυντικές λειτουργίες.

 

Αυτές οι 14 μέρες κενό που δίνονται για τις διεθνείς υποχρεώσεις, είναι δώρο θεού στα μεγάλα πρωταθλήματα, γιατί δίνεται χρόνος στους προπονητές να δουλέψουν μόνοι τους. Μιας και οι παίχτες της πρώτης ομάδας λείπουν και οι υπόλοιποι παίχτες κάνουν προγράμματα με τους άλλους προπονητές του συλλόγου, δίνεται χρόνος στον προπονητή να δουλέψει εναλλακτικά. Φυσικά και μπορεί να δουλέψει ακόμα και με τους 5-6 παίχτες της 18άδας που έμειναν πίσω, αν και δεν είναι αρκετό, για να μπορέσει να δει διάφορες λειτουργίες.

Έχουμε όλοι αντιληφθεί ότι η μπάλα δεν φτάνει από το κέντρο μέσα στην περιοχή για κανένα λόγο κι ο Στέρλινγκ δεν μπορεί να παίξει κατά μέτωπο, όπως και ο Μπαλοτέλι δεν μπορεί να ντριμπλάρει παίχτες και να κάνει «μπάσιμο». Ποιος ο λόγος να μην βάλουμε το Στέρλινγκ ξανά στο πλάι αριστερά, στα δεξιά τον Κοουτίνιο (όπως και ο Σουάρεζ)  και στο κέντρο Λαλλάνα με Χέντερσον και πιο πίσω τον Τζέραρντ και να παίξουμε από το πλάι χωρίς σέντρες;

Είναι ένα πολύ καλό σύστημα 4-5-1 αφού θέλει έναν μόνο στην κορυφή, με συνδετικούς κρίκους σε όλους τους χώρους, με παίχτες που έχουν ξαναπαίξει στις θέσεις αυτές, γνωρίζουν τα γήπεδα, γνωρίζουν το στυλ και μπορούν να αποδώσουν. Δε θα είναι εξτρέμ οι ακραίοι, αλλά πλάγιοι επιθετικοί. Ειδικά η θέση του Κοουτίνιο που ήταν βαπτισμένη από τον Σουάρεζ μπορεί να παιχτεί από τον νεαρό Βραζιλιάνο κανονικά. Δημιουργία και γκολ. Αυτό το «πλασεδάκι» που έκανε χτες, το έκανε επιτυχώς και με τη Μαν Σίτυ περίπου 6 μήνες πριν, το έκανε και άλλες φορές. Το γκολ δεν είναι πρόβλημα για πολλούς από τους παίχτες μας. Μέχρι και ο Χέντερσον σε τετ-α-τετ πλασάρει σαν σέντερφορ από τα παλιά, ο Τζέραρντ σαν παλιά τέχνη κόσκινο από εποχές που θύμιζε Ανρί, το ίδιο και ο Λαλλάνα, ο Στέρλινγκ και μακρινά σουτ καλά πιάνει και ο Κοουτίνιο προαναφέρθηκε.

Εγώ δείχνω με το δάχτυλο τον προπονητή, όπως ακριβώς τον έδειχνα στις επιτυχίες με καμάρι. Πιστεύω δε δουλεύει όσο θα έπρεπε να δουλέψει, δε σκέφτεται όσο έπρεπε να σκέφτεται και δεν πράττει όπως αναλογεί σε έναν προπονητή που διεκδικεί πρωταθλητισμό. Γνωρίζει τα λάθη της ομάδας, γνωρίζει ότι η άμυνα είναι ασταθής, συνεχίζει όμως με το rotationκαι επιμένει σε μια ως τώρα κακή μεταγραφή (Μπαλοτέλι) για κορυφή της ομάδας. Όπως επέμενε και όταν πήρε η ομάδα τον Άλεν. Έδωσε αυτόματη θέση βασικού στο Μπαλοτέλι, ελέω τραυματισμού του Στάριτζ και επιπλήττει τον βασικό με την εθνική Γαλλίας και ίσως πιο ικανό του κεντρικό αμυντικό, Σακχό. Όπως επίσης, για να ολοκληρώσω, επιμένει με τον Τζέραρντ βασικό σε ένα ρόλο που απαιτεί να είναι παρόν σε κάθε φάση, στα 34 χρόνια του σε 38 παιχνίδια τη σαιζόν. Μείζον σφάλμα από μεριάς του Ρότζερς η παρουσία της ομάδας φέτος. Το λάθος μετατρέπεται σε σφάλμα μόνο όταν αρνείσαι να το διορθώσεις και ο Ρότζερς το αρνείται επιδεικτικά. 

Μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να σχολιάσουν!
Είσοδος | Νέα εγγραφή
Facebook FanPage

Newsletter

Forum Latest Activity

Downloads & Comments

Σχόλια


Δημοφιλή

Ψηφοφορία...

Σας ικανοποίησε η μετάφραση στα ελληνικά;