Τι περιμένουμε από το 3D!

E-mail Εκτύπωση PDF

fm093dΟ τίτλος τα λέει όλα. Είναι γνωστό σε όλους ότι η μηχανή του 3Dστο FootballManagerδεν είναι το δυνατό σημείο του παιχνιδιού. Κανείς δεν το αγοράζει λόγω αυτού, άλλωστε είναι τρανό παράδειγμα ότι πρόλογοι του τίτλου πωλούνται ακόμα και οι βάσεις δεδομένων αναβαθμίζονται για το σκοπό αυτό. Αυτό όμως δεν κρατάει πίσω την εταιρεία από το να την ξαναφτιάξει και να την ξαναστήσει από την αρχή.

Το 2009 ήταν η πρώτη χρονιά που εισήχθη η μηχανή αγώνα 3Dστο παιχνίδι και σαν πρώτη προσπάθεια της εταιρείας ήταν πολύ φιλότιμη και πιστεύω κέρδισε νέους φίλους. Δεν ήταν λίγοι που απέφευγαν να μάθουν να παίζουν το παιχνίδι επειδή χρησιμοποιούσε πανοραμική θέα με «καπάκια». Οι περισσότεροι ήθελαν να δουν γήπεδο, δράση. Κι αυτό έγινε. Με τα προβληματάκια του βέβαια, αλλά ήταν πραγματικότητα. Το κακό ήταν στην ενεργοποίηση του παιχνιδιού που απαιτούσε τηλέφωνο ή serial και φήμες έλεγαν πως δεν μπορείς να το ενεργοποιήσεις δύο φορές σερί. Τα γραφικά δεν ήταν και τα καλύτερα, οι κινήσεις και η γλώσσα του σώματος σε πολλές στιγμές ήταν λάθος. Το ίδιο και η κίνηση στην πλατφόρμα, ήταν εντελώς πλαστική, ίδια. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ένας παίχτης σύρθηκε μόνος του για πρώτες βοήθειες ή ο κέρσορας του έτρεχε ενώ στεκόταν στο ίδιο σημείο.

Το 2010 αυτά τα προβλήματα έμειναν ίδια αλλά έφτιαξαν τις εξέδρες, την ποιότητα των σουτ, τη διαφορετικότητα των φάσεων. Αλλά το θέμα που όλοι ήταν δεξιοπόδαροι στο σινεμάτικ είχε παραμείνει από το 2009. Τα γκολ έξω από την περιοχή έδιναν κι έπαιρναν, ειδικά στα κόρνερ. Κάτι που άλλαξε αργότερα στο επόμενο παιχνίδι.

Το 2011 ήταν η πιο ανατρεπτική χρονιά. Τα γραφικά βελτιώθηκαν πολύ, μπήκαν στο παιχνίδι και τα βελτιωμένα γήπεδα, με οπαδούς και με πάγκους, επιτέλους τα δίχτυα ζωντάνεψαν και οι κινήσεις έγιναν πιο καλές, κοντά στην πραγματικότητα. Σα να έμοιαζε με το FIFA 1998. Μόνο που οι σέντρες των κόρνερ στο πρώτο δοκάρι έγραφαν. Μπορούσε αγώνας να λήξει 3-0 με 4-5 κόρνερ υπέρ της γηπεδούχου ας πούμε.

Το 2012 έγινε η ολική αλλαγή στη μηχανή. Προστέθηκαν πάγκοι με παίχτες που έκαναν ζέσταμα, σινεμάτικ που αποχωρούν στη φυσούνα, σινεμάτικ να βγαίνουν από τη φυσούνα, οι μπάλες δεν πήγαιναν αυτόματα στον παίχτη για τις εκτελέσεις, αλλά πήγαινε ο ίδιος να την πάρει (προφανώς είναι δύσκολο να σχεδιάσεις ballboy). Τα γκολ είχαν ποιότητα και ποικιλία, το ίδιο και οι πάσες, το ίδιο και οι σέντρες. Ένα από τα πιο ολοκληρωμένα παιχνίδια της σειράς.

Για να έρθει το 2013, όπου εκεί όλα έμοιαζαν διαφορετικά. Περισσότερα σινεμάτικ, περισσότερες κινήσεις, καλύτερες κάμερες, καλύτερα ριπλέι, ρεαλιστικές κινήσεις αλλά επαναλαμβανόμενες φάσεις. Επαναλαμβανόμενα γκολ και κάθε φορά που έβλεπες μια φάση να ξεκινάει όπως η προηγούμενη έκανες το σταυρό σου να μην μπει γκολ αυτή τη φορά ή κι αυτή τη φορά. Μια μηχανή αγώνα που δεν αναγνώριζε κόπωση και το να ανεβεί η απόδοση μιας ομάδας μετά το 85’-90’ ήταν κάτι εύκολο για να σου στερήσει μια νίκη και μία ισοπαλία.

Τέλος, το 2014 ήταν το χειρότερο όλων των matchengine. Εκεί όλα ήταν ανάποδα, όλα ήταν λάθος, όλα καταστράφηκαν. Ειλικρινά καταστροφολογώ με το δίκιο μου. Σέντρες που πάνε στο δοκάρι, reboundεπιθετικού, γκολ. Σέντρες στην πλάτη της άμυνας, οι αμυντικοί αμέτοχοι, ο τερματοφύλακας δεν έκανε εξόδους, γκολ. Κάθετη μπαλιά στην περιοχή, η μπάλα περνούσε την πλάτη της άμυνας και τον τερματοφύλακα, μόνος με το τέρμα, γκολ. Τετ α τετ επιτιθέμενου περνούσε μέσα από τον τερματοφύλακα-φάντασμα, γκολ. Τα όσα πατσάκια βγήκαν δεν κατάφεραν να αλλάξουν κάτι. Οι λαμπάδες που ανάψαμε, τα κεριά, τα καντήλια και οι σταυροί που κάναμε δεν έπιασαν τόπο. Φήμες λένε κομποσκοίνια και φυλαχτά έκαναν δουλειά για έναν με δύο μήνες αλλά πάλι δεν έγινε τίποτα.

Κι έτσι περιμένουμε το #FM15 να δούμε για ποιο λόγο η εταιρεία διαφημίζει ως αναδιοργανωμένη τη μηχανή αγώνα. Λίγες ημέρες έμειναν ακόμα.Τελευταία Ενημέρωση ( Δευτέρα, 13 Οκτώβριος 2014 11:45 )  

Μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να σχολιάσουν!
Είσοδος | Νέα εγγραφή
Facebook FanPage

Newsletter

Forum Latest Activity

Downloads & Comments

Σχόλια


Δημοφιλή

Ψηφοφορία...

Σας ικανοποίησε η μετάφραση στα ελληνικά;