Football Manager 2013 - H Ανασκόπηση

E-mail Εκτύπωση PDF

foma13Σήμερα (σ.σ.: 18/10/12) έτρεξα το Football Manager 13 Beta για να δω τα χαρακτηριστικά του και να δω τι παίζει στο παιχνίδι φέτος με τις αλλαγές. Αυτό όχι για να πω ότι το έκανα πρώτος πριν από τον περισσότερο κόσμο και να πω ότι μπορώ και το κάνω, αλλά για την ενημέρωσή τους. Γνωρίζω ότι θα το έχετε στα χέρια σας στις 02/11 ή μπορεί και αργότερα μερικοί κι αφού μπορώ καλό θα ήταν να σας δώσω τις πληροφορίες που απορρόφησα παίζοντας ένα fm πεντάμηνο.

 

Τακτικές:

Στο κομμάτι των τακτικών δεν είδα τις πολλές αλλαγές κι αυτό είναι πολύ καλό κι ενθαρρυντικό γιατί τα προηγούμενα χρόνια πραγματικά δεινοπαθήσαμε για να γίνουμε ικανοποιητικά καλοί ώστε να συζητήσουμε μεταξύ μας τα τι και τα πως. Και όταν λέω καλοί εννοώ πραγματικοί γνώστες κι όχι "πετάω τακτική, κερδίζω άρα είμαι θεός".

Προπονήσεις:

Σε αυτό το κομμάτι έγιναν απ' όσο είδα όλες οι αλλαγές. Η ομάδα όπως και να έχει κάνει κανονικά προπονήσεις σε όλα τα κομμάτια και τμήματα της κι εμείς ερχόμαστε να διαλέξουμε που θα δώσουμε περισσότερο βάρος, είτε γιατί χωλαίνουμε είτε γιατί οι αντίπαλοι είναι ιδιαίτερα καλοί σε κάποιο σημείο. Εξ ου και στο πρόγραμμα του μήνα πριν από κάθε αγώνα διαλέγουμε ιδιαίτερη προετοιμασία για επίθεση, άμυνα, στημένα (επίθεση και άμυνα) κλπ. Επίσης θα δείτε μια μπάρα πάνω και στο κέντρο που διαλέγετε την προετοιμασία στην προπόνηση αν θέλετε να εντείνει προς τα αριστερά για προετοιμασία αγώνων ή δεξιά για κανονική προπόνηση με αθλοπαιδιές κλπ. Υπάρχει το γενικό training focus και άλλα 2-3 στην αριστερή μεριά για το γενικό εβδομαδιαίο. Διαλέγοντας τo cohesion για όσους ψάχνουν τον ορισμό, εγώ το μεταφράζω σαν χημεία. Επίσης κατά τη θερινή περίοδο ή την pre-season για κάποιες χώρες, αν τα οικονομικά το επιτρέπουν η ομάδα ταξιδεύει για προετοιμασία σε έναν προορισμό που προτείνουν οι ιθύνοντες του συλλόγου. Οι οικονομικοί κολοσσοί των συλλόγων δίνουν τη δυνατότητα στον προπονητή να διαλέξει από τα καλύτερα.

Μεταγραφές:

Εδώ, θα προσέξετε ότι έχουνε αλλάξει πολλά πράγματα. Εκτός της φορολογίας που έχει μπει σε πραγματική ισχύ και είναι παράγοντας για τα συμβόλαια πολύ σημαντικός, ανά χώρα, θα δείτε ότι είναι real time. Απαντάνε πολύ πιο γρήγορα, οι διαπραγματεύσεις γίνονται πιο γρήγορα και οι υπογραφές πέφτουν πιο γρήγορα. Θα παρατηρήσετε κιόλας ότι μόλις μεταγραφεί ο παίχτης αν έχετε πάει σε άλλη χώρα για προετοιμασία ή σε άλλη περιοχή εντελώς, δε θα είναι στην αποστολή της προετοιμασίας κι εγώ ακόμα δεν έχω βρει αν δίνεται η δυνατότητα ενσωμάτωσης ή αν δεν υπάρχει λόγω της beta έκδοσης.

Προπονητική ομάδα και λοιποί συνεργάτες:

Φέτος έγιναν ριζικές αλλαγές στον τομέα του staff. Θα παρατηρήσετε πως υπάρχει αρχηγός στην ομάδα scout και στην ομάδα physio οι οποίοι κανονίζουν τις λειτουργίες των δύο αυτών τομέων για εσάς ρωτώντας λιγότερα πράγματα πλέον καθώς παίρνουν περισσότερες πρωτοβουλίες αν τους δώσετε αυτή τη δυνατότητα μέσω του team settings. Οι προσθήκες των head of youth development και director of football σας λύνουν τα χέρια από την ενασχόληση των ακαδημιών και τις δημόσιες σχέσεις της ομάδας, τα διοικητικά εκτός συλλόγου καθώς και τις συμφωνίες για μεταγραφές καλή ώρα όπως ο Ian Eyre στη Liverpool που τον κυνηγάνε ακόμα από το KOP που δεν έκλεισε τους μεταγραφικούς στόχους που του πρότεινε ο Brendan Rodgers. Τα λοιπά πόστα έμειναν ίδια.

Αγώνας:

Η κεντρική οθόνη του αγώνα έχει αλλάξει εντελώς. Πλέον βλέπεις τον αγώνα σε φουλ οθόνη και διαλέγοντας extended στην επιλογή φάσεων που επιθυμείς να παρακολουθήσεις είναι σα να διαλέγεις το περσινό key. Ενώ φέτος το key δείχνει τις φάσεις των γκολ και καναδυό καλές ευκαιρίες. Έχει κάποιες καινούριες κάμερες που είναι περισσότερο για αποσπασματικές προβολές παρά για όλον τον αγώνα. Μια οθόνη μενού εμφανίζεται μες τη μέση όταν δεν έχει στιγμιότυπο να παρουσιάσει κι αποκαλύπτει την απόδοση, το fitness, το body language του παίχτη και την κατάστασή του (κάρτα, μικροτραυματισμός κ.α.). Δεξιά ένα pop up μενού πετάγεται με τις πιο σημαντικές αναφορές. Μπορείτε να επιλέξετε τον αριθμό που θέλετε να λαμβάνετε και την διάρκεια εμφάνισης. Πάνω μια γραμμή εργαλείων έχει όλες τις δυνατότητες στο προπονητικό κομμάτι. Αλλαγή συστήματος, τακτικής, φιλοσοφίες ή παίχτη είναι μερικές από αυτές, ενώ κάτω δεξιά έχει επιλογή πλήρους οθόνης ή διαχωρισμού της σε δύο κομμάτια. Με μερικές βελτιώσεις στις κινήσεις των παιχτών για μεγαλύτερο ρεαλισμό μετά το beta πιστεύω θα είναι η καλύτερη μηχανή αγώνα με το καλύτερο μενού που υπήρξε ποτέ.

Νέα:

Το κομμάτι αυτό δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου και τα νέα παρουσιάζονται με τον ίδιο τρόπο όπως πέρυσι αλλά οι ειδοποιήσεις τους είναι και σε άλλα μενού, ώστε να μη σας ξεφύγει κάτι που ίσως είναι σημαντικό.

Μενού Ομάδας:

Στο μενού αυτό έχουν αλλάξει πλευρά όλες οι επιλογές. Μεταφέρθηκαν δεξιά και "φωτίζοντάς" τες φαίνονται τα υπομενού τους με τις επιλογές. Στα αριστερά είναι η επιλογές του χρήστη μόνο για το ποια καρτέλα θα επιλέξει να δει. Πλέον καμία επιλογή δεν είναι drop down αλλά ξεχωριστό βελάκι προς τα κάτω δίνει τη δυνατότητα αυτή.

Προφίλ παίχτη:

Εδώ έχουν αλλάξει κάποια πράγματα. Περισσότερες πλέον πληροφορίες δίνονται για την αγωνιστική του κατάσταση, για το χαρακτήρα του και την αγωνιστική του ταυτότητα. Πράγματα που μας δίνουν τη δυνατότητα της ενδότερης βλέψης πως να τον χειριστούμε και πως να τον χρησιμοποιήσουμε. Ειδικά η πληροφορία μέχρι και 4 βασικών ρόλων που μπορεί ο παίχτης να παίξει και η επιλογή μας πού θα τον βάλουμε να τονίσει τα χαρακτηριστικά του ώστε να δούμε αν του ταιριάζει, είναι κάτι που πραγματικά έλειπε από το παιχνίδι.

Συνεντεύξεις τύπου:

Αυτό το κομμάτι άλλαξε ελάχιστα. Απλά πλέον μπορείς να θέσεις τον τόνο όποτε μιλάς και με όποιον μιλάς ώστε να πεις αυτό που θες με τον τόνο που θες να το πεις. Δεν έχει μεγάλες αλλαγές, απλά άλλαξε η γκάμα σχολίων και προστέθηκαν οι τόνοι.

Ομιλίες:

Ελάχιστες αλλαγές κι εδώ. Είτε στο team talk, player talk ή στο manager trash talk. Οι αλλαγές αφορούν την γκάμα επιλογών για σχόλια.

 

Μέχρι τώρα (σ.σ.: 22/10/12) αυτές είναι οι παρατηρήσεις μου. Θα επιστρέψω με περισσότερες όταν βρω, αν βρω αλλιώς θα επιστρέψω μετά τις 02/11 για να πω τις αλλαγές που έγιναν σε σχέση με το beta και το πως λειτουργούν μέχρι και εκείνη τη στιγμή όλα αυτά τα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι μου.



Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 23 Οκτώβριος 2012 13:23 )  

Μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να σχολιάσουν!
Είσοδος | Νέα εγγραφή




Facebook FanPage

Newsletter

Forum Latest Activity

Downloads & Comments

Σχόλια


Δημοφιλή

Ψηφοφορία...

Σας ικανοποίησε η μετάφραση στα ελληνικά;