FIFA 2012 vs PES 2012

E-mail Εκτύπωση PDF

mmsΠαίζοντας και τα δύο παιχνίδια, το ένα σπίτι μου και το άλλο στου φίλου μου του vaskel86, ανακάλυψα ότι στην KONAMI δε μας σέβονται κι εμείς δεν κάνουμε τίποτα γι αυτό. Δε σεβόμαστε ούτε τους εαυτούς μας. Δε σεβόμαστε τον κάματο των γονιών μας ή και τον δικό μας ακόμα, που ξοδέψαμε μερικοί μέχρι και 55,00 ευρώ για την αγορά του παιχνιδιού.

Που τι μας έχει προσφέρει εδώ και τρία χρόνια το PES; Ελλιπείς μεταγραφές, ελλιπή σήματα, εμφανίσεις, παπούτσια, μπάλες, πρωταθλήματα, ομάδες και δε συμμαζεύεται. Γιατί; Γιατί δεν παίρνει χορηγίες σαν το FIFA της ΕΑ Studio. Κι όσο δεν παίρνει χορηγίες ποιος την πληρώνει αποκλειστικά; Εμείς οι καταναλωτές. Πως;

Έχουμε μάθει σε ένα στυλ παιχνιδιού και με αυτή την κάμερα και δεν αλλάζουμε σε FIFA και καλά κάνουμε. Μπράβο μας. Αλλά δεν έχουμε γραφικά και ονόματα, μεταγραφές και πολλά άλλα που κάνουν το παιχνίδι «φετινό ολοκληρωμένο» και όχι μπαγιάτικο μισοτελειωμένο αρπακολλίστικο. Tι να την κάνω την ελληνική περιγραφή που είναι και απαράδεκτη συν τοις άλλοις; Να την φάω; Δε θέλω, να μου λείπει.

 

Το FIFA φέτος προσέθεσε motion στην αντικατάσταση παιχτών, το fair play, γρηγορότερα throw ins, διάθεση παιχτών που πλέον έχει πιο σαφή επιρροή στην εξέλιξη του αγώνα απ’ ότι στο PES, μαρκάρισμα κανονικό επιτιθέμενων με πίσω βήματα, τράβηγμα φανέλας, σκούντιγμα, ανέβασμα του παίχτη σε κενό χώρο για να κόψει πάσες (δεν κάθεται σαν αγγούρι περιμένοντας όπως στο PES 2012) και κάλεσμα για double team που παράλληλα φέρνει έναν τρίτο να καλύψει το κενό του δεύτερου. Τέλος η νέα και πιο καλή μηχανή του παιχνιδιού είναι η χρήση πλήρως των δυνατοτήτων κάθε παίχτη ανάλογα τα στατιστικά που έχει. Μετά τις μηχανές του αγώνα έρχεται το πιο όμορφο μενού που έχω δει μέχρι τώρα, τα φοβερά τετ α τετ με το Rooney που μαθαίνεις να πλασάρεις και να σουτάρεις, να κατεβάζεις τα τελευταία roster, πράγμα που σημαίνει ότι όχι μόνο έχει όλες τις μεταγραφές και τους παίχτες, αλλά αλλάζει το σύστημα, την εντεκάδα και τις αλλαγές ανάλογα με τον αγώνα που έδωσε πρόσφατα η ομάδα στην πραγματικότητα (θέλει ίντερνετ). On line δεν έπαιξα, δεν έχω τίποτα να πω.

Στο PES 2012 φέτος παρατήρησα ότι προσέθεσαν ντρίμπλες, πιο πολλές από πέρυσι με δυνατότητα χρήσης πιο βελτιωμένη από ποτέ, με πιο σαφή αποτελέσματα ανάλογα τον ντριμπλαδόρο, κάτι που είδαμε στο FIFA πέρυσι. Μπορείς να κάνεις κίνηση χειριζόμενος έναν δεύτερο παίχτη παράλληλα με τον «φωτισμένο» ή σε φάουλ ή σε επιθετική κίνηση επί της αντίπαλης άμυνας για πιο σαφή αποτελέσματα της πάσας (στο χώρο που θες να είναι για να τη δώσεις) ή του μαρκαρίσματος (να τραβήξει κάποιον παίχτη) απ’ ότι έκανε το CPU τόσα χρόνια. Επίσης σε σχέση με πέρυσι βελτιώθηκε η άμυνα αν και ακόμα πάει βόλτα όπου θέλει, οι πάσες περνάνε μέσα στην περιοχή και το τέρμα κοιτάει, αυτή η μηχανή τερματοφύλακα που είπαν ότι έφτιαξαν, μάλλον γι άλλο παιχνίδι μιλούσαν, οι πάσες συνεχίζουν να μην έχουν σαφή προσανατολισμό, τα throw ins είναι ίδια με πέρυσι, κοντρολάρει ο παίχτης που παίρνει την μπάλα και τη βγάζει άουτ, στις σέντρες η κεφαλιά ψαράκι στο ύψος του γονάτου συνεχίζει ακάθεκτη, το γυριστό βολέ δεν το έχουν διδαχθεί ακόμα, ψαλιδάκι ούτε καν, ανάποδο γυριστό δεν είδα ποτέ, κοντρόλ στήθος και γυριστό πουθενά, μαγικές πάσες με σπάσιμο μέσης ούτε καν, οι παίχτες δεν έχουν ξεχωριστό χειρισμό της μπάλας ανάλογα την ικανότητά τους (είδα τον Gerrard με το άψογο κοντρόλ να κοντρολάρει την μπάλα με άνοιγμα τρία μέτρα σαν τον Τάσο Πάντο), τα γελοία αυτογκόλ συνεχίζονται, το τέρμα βάζει αρκετά ζωή να ‘χει, οι πάσες δεν έχουν σαφή προσανατολισμό, αν πατήσω λίγο πιο διαγώνια από το κανονικό η μπάλα παίζει να κατευθυνθεί σε άλλο σημείο του ορίζοντα από εκεί που θέλω, οι παίχτες διαπερνούν ο ένας τον άλλο και μπλα μπλα μπλα. Θα γράφω μέχρι αύριο. Ας πούμε και για το μενού… Ποιο μενού; Το περσινό; Ή το φετινό; Για μισό… Είναι ακριβώς το ίδιο. Έδωσα 55 ευρώ για να δω τα μούτρα του αχώνευτου στο κουτί και ένα παιχνίδι ίδιο με πέρυσι. Ας το έλεγαν να αγοράσουμε πατς με μεταγραφές περίπου 20 ευρώ όσοι θέλαμε για το PES 2011. Επίσης, on line δεν έπαιξα, δεν έχω τίποτα να πω.

Γιατί κράζω τόσο πολύ; Γιατί έδωσα 54 ευρώ να πάρω ένα παιχνίδι που δύο με τρεις μέρες μετά πήγα σε ένα φίλο να παίξουμε FIFA για να συνειδητοποιήσω ότι είμαι θύμα της περσινής μου βλακείας.

Για μένα, σταματήστε να αγοράζετε PES και παίζετε το FIFA.Τελευταία Ενημέρωση ( Δευτέρα, 30 Σεπτέμβριος 2013 13:35 )  

Μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να σχολιάσουν!
Είσοδος | Νέα εγγραφή
Facebook FanPage

Newsletter

Forum Latest Activity

Downloads & Comments

Σχόλια


Δημοφιλή

Ψηφοφορία...

Σας ικανοποίησε η μετάφραση στα ελληνικά;