Tα σήριαλ του καλοκαιριού...

E-mail Εκτύπωση PDF


Φέτος είχαμε πολλά παρατράγουδα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είδαμε στημένους αγώνες, προέδρους να χαρίζουν βαθμούς, πολλές κόντρες να εξελίσσονται, επιχειρηματίες να καταζητούνται, παλτά να φεύγουν παλτά να έρχονται και σα να μην έφτανε αυτό χαμηλές επενδύσεις στο άθλημα σαν άθλημα.

Ξεκινώντας από το πρώτο θέμα που έκανα νύξη, τα στημένα. Τι έγινε με αυτό; Απολύτως τίποτα. Στήθηκαν αγώνες φέτος, πέρυσι, πρόπερσι, πριν τρία χρόνια και πάμε αρκετά πίσω αν το καλοσκεφτούμε. Ψιλολόγια δηλαδή. Πώς τιμωρήθηκαν οι ιθύνοντες; Με φυλάκιση των μεγάλων κεφαλών μόνο, όλοι οι λοιποί μεσάζοντες ανάμεσά τους και παίχτες τους χαρίστηκε η ελευθέρας. Γιατί; Για να μη γίνει χειρότερο το άθλημα στη χώρα. Επιχειρηματίες να ξεπλύνουν βρίσκεις, τσιράκια όμως; Ή παίχτες που να θέλουν να κάνουν «γκέλα»; Δύσκολο… Στην ουσία ποιος την πλήρωσε; Οι παίχτες και τα τιμ της ομάδας. Γιατί οι πρόεδροι, τι φέτος, τι πέρυσι, τι του χρόνου, ε κάποια στιγμή θα έμπαιναν φυλακή, μικρό το κακό. Περίπου 5 χρόνια έξω από ευρωπαϊκά κύπελλα, μείωση βαθμών και πρόστιμα, άντε τώρα αυτές οι ομάδες να ανανήψουν μετά τις λαμογιές των προέδρων τους. Λογικά πάνε για καταστροφή.

Στο δεύτερο θέμα με τις κόντρες τώρα. Ο Ολυμπιακός πάλι βγήκε κερδισμένος, ενώ έπρεπε να πέσει κατηγορία λένε, ο Παναθηναϊκός πέρυσι το έστησε και μίλησε για κάθαρση κι αφού το έχασε φέτος ξαναμιλάει για στημένα ύποπτο και καλά κι αυτό, η ΑΕΚ θα έπρεπε να είναι Δ’ Εθνική κατηγορία και πάει λέγοντας όλο αυτό το στόρυ. Τι καταλαβαίνουμε εμείς οι λογικοί από αυτό; Ότι όσο δεν υπάρχουν ντοκουμέντα, φερέφονα, πληρωμένοι οπαδοί και αλήτες θα λένε λένε λένε τον ίδιο ψαλμό για πολλά χρόνια. Μέχρι να σιχαθούνε ή να μπουν φυλακή γιατί είναι οι κλασικοί άγνωστοι γνωστοί που πάντα ξεσηκώνουν. Αν υπήρχαν ντοκουμέντα να λένε για τις τρεις αυτές ομάδες, πρώτος εγώ θα έγραφα άρθρο να καταδικάζω και την ομάδα μου την ίδια.

Προχωρώντας το άρθρο μου με τους καταζητούμενους. Κάποιοι εδώ και χρόνια στήνουν από το εξωτερικό μέσω άλλων αγώνες, παίζουν χοντρά παιχνίδια για χοντρά λεφτά. Υπάρχουν και κουτούληδες που το κάνουν στην ίδια χώρα όπου στήνουν τους αγώνες με συνέπεια να τους ανακαλύπτουν και μετά να γίνονται καπνός. Τώρα έχει βγει διεθνής επικήρυξη και μετράνε ώρες μερικοί. Δεν καταλαβαίνω τη διαφορά όμως, και να τον πιάσουν, με το αναπνευστικό που έχει λόγω ασύλου πρέπει να απελευθερωθεί. Τι θέλουν; Τα λεφτά του; Ας του αδειάσουν τους λογαριασμούς. Κάναμε μεγάλο θέμα κάτι που δεν έπρεπε.

Τώρα στο μεταγραφικό κομμάτι… έχω να πω ότι πάλι μα πάλι σιχασιά με έπιασε. Βλέπω στην Τουρκία να πηγαίνουν παιχταράδες. Σε ένα πρωτάθλημα που πραγματικά δεν έχει τίποτα απολύτως να επιδείξει,  συλλόγους που έχουν να φανούν από τότε που ιδρύθηκαν, να παίρνουν ομάδες το πρωτάθλημα που μέχρι πριν από 10’ δεν ξέραμε ότι υπάρχουν, γήπεδα σχεδόν ισάξια με τα δικά μας, σε μια χώρα που έχει χωριστεί στα δύο, με μια εθνική ομάδα που έχει να παίξει μπάλα από εποχή Hakan Sukur στην Parma… Αν είναι ποτέ δυνατόν. Δε θα σχολιάσω μεταγραφές που κάναμε, αλλά μεταγραφές που δεν κάναμε γιατί το scouting κοιμάται και οι πρόεδροι χαμογελούν χωρίς να ξέρουν…

Τέλος για τις επενδύσεις που είπα… κανένα ταλέντο, καμία υποδομή, κανένα Ελληνόπουλο πουθενά δεν ακούστηκε. Πάλι με τους ίδιους  ξένους, με τους γερασμένους παραφουσκωμένους Έλληνες που δεν παίζουν ποτέ καλή μπάλα θα τη βγάλουμε τη χρόνια. Κι άσε τα παιδάκια που θέλουν μια μεταγραφή για να φανούν να πάνε να γίνουν μπετατζήδες και ντελιβεράδες.

Συλλήβδην, το σήριαλ με τα στημένα μας απέσπασε καλά την προσοχή για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Ελπίζω τουλάχιστον να μη μας κλείσουν το site, γιατί με βλέπω να μας το κατάσχει το κράτος για να πληρώσει το δάνειο της Φινλανδίας. 

Μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να σχολιάσουν!
Είσοδος | Νέα εγγραφή
Facebook FanPage

Newsletter

Forum Latest Activity

Downloads & Comments

Σχόλια


Δημοφιλή

Ψηφοφορία...

Σας ικανοποίησε η μετάφραση στα ελληνικά;