Αρχική Άρθρα/Στήλες Μόνιμες Στήλες Όχι στις ΑποΜιμήσεις Ελληνική Βρώμικη Πραγματικότητα - Μέρος 2ο

Ελληνική Βρώμικη Πραγματικότητα - Μέρος 2ο

E-mail Εκτύπωση PDF

mms

Έχουμε γίνει ρεζίλι σε όλη την Ευρώπη. Τον Μπέο τον ψάχνει ο Πλατινί με το επιτελείο του και πάμε για τα πολύ χειρότερα ενώ μερικοί απλά κοιτάνε για μεταγραφικό σχεδιασμό, πλάνο για το νέο γήπεδο ή και πως θα εντυπωσιάζουν τα μίντια με φήμες για μεταγραφές. Κι αντί να λένε σοβαρά πράγματα έχεις τον Κούγια να λέει ότι είναι ξένο από τους παράγοντες κύκλωμα μέσα στη χώρα που στήνει αγώνες. Ναι, κι εγώ το πιστεύω, έτσι είναι.

 

Έγινε αίτημα δικαστικής συνδρομής σε επτά χώρες, προκειμένου να βοηθήσουν τις ελληνικές εισαγγελικές αρχές να εντοπίσουν εκείνους που στοιχημάτισαν μέσω ξένων πρακτορείων σε στημένους αγώνες στη χώρα μας, αναζητεί το τμήμα οικονομικού εγκλήματος. Προ ημερών, οι εισαγγελείς έστειλαν κλήσεις σε τουλάχιστον δέκα άτομα, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου, για το αδίκημα της απάτης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, που φαίνεται ότι πόνταραν και κέρδισαν από 10 έως 70.000 ευρώ σε στημένα παιχνίδια μέσω του ΟΠΑΠ. Ειδικά αυτή η εφορία ξέρει πραγματικά τι κάνει. Γυναίκα με εισόδημα ετήσιο κοντά στα 8.000 ευρώ στοιχημάτιζε αγώνες με 10.000 ή και με 12.000 ευρώ και κέρδιζαν τα τριπλά ή τετραπλά. Και οι εισαγγελείς ψάχνουν ακόμα. Μεγάλη οργάνωση σου λέει μετά για τα αρμόδια γραφεία και τρομερή συνεργιασία.

Το κύριο μέλημα ωστόσο παραμένει ο εντοπισμός εκείνων που έπαιξαν και κέρδισαν εκατομμύρια ποντάροντας σε εταιρίες στοιχηματισμού του εξωτερικού και συγκεκριμένα εκείνους που στοιχημάτιζαν σε εταιρίες του εξωτερικού μέσω internet με τεράστιες αποδόσεις. Μετά το πρώτο αίτημα δικαστικής συνδρομής στη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να μας χορηγήσουν στοιχεία από την εταιρία BETFAIR, το αίτημα επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες, από εταιρίες των οποίων πιστεύεται ότι παίχτηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα το αίτημα δικαστικής συνδρομής έφυγε για την Αυστραλία, τη Ρωσία, τη Μάλτα, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ολλανδία.


Σε αυτό το σκέλος, ουσιαστική συνδρομή θα προσφέρει και το ΣΔΟΕ ερευνώντας περιουσιακά ή φορολογικά στοιχεία αφού θεωρείται πιθανόν όσοι τζόγαραν σε αυτές τις χώρες είναι παράγοντες του ποδοσφαίρου, ποδοσφαιριστές ή διαιτητές. Παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα που αφορά το καθαρά αθλητικό κομμάτι του στησίματος αγώνων από ποδοσφαιριστές, παράγοντες, διαιτητές και bookers, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να προκαθορίζουν αποτελέσματα.Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι αυτά της δωροδοκίας, δωροληψίας, αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνα, ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και εγκληματικής οργάνωσης.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το χουλιγκανισμό που είναι χειρότερος απ’ ότι στην Αγγλία. Σε συμβούλιοπ που θα κάνει η Superleague θα μιλήσουν για το πώς νομικά θα επιλύονται τα θέματα πάρα πόσο πρέπει να απομακρύνονται από τα γήπεδα οι ηλίθιοι χούλιγκαν. Ο Σταύρος Αδαμίδης επισήμανε πως οι ποινές πρέπει να γίνουν πιο αυστηρές. «Πρέπει να υπάρξει αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα. Το πρόβλημα είναι δύσκολο, αλλά η λύση είναι εύκολη», ανέφερε. Ο Γιάννης Μώραλης από μέρους του ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει σύλλογος που να μπορεί να ελέγξει εκείνους που μπαίνουν στο γήπεδο: «Καμία ΠΑΕ και κανένας σεκιούριτι δεν μπορεί να ελέγξει τον κόσμο που μπαίνει στο γήπεδο. Δεν είμαι υπέρ της αφαίρεσης βαθμών. Μόνο αν υπάρχει δόλος.

Παράλληλα ο πρώην πρόεδρος του Ατρομήτου,  Τάσος Παπανικόλας, κάλεσε τον Αχιλλέα Μπέο να αποχωρήσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο για το καλό του χώρου: «Θα πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Μπέος για να σωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο». Μα γιατί; Μα γιατί τον καλό αυτό άνθρωπο θέλουν να απομακρύνουν; Ανησυχώ βρε παιδί μου…

 Τελευταία Ενημέρωση ( Δευτέρα, 30 Σεπτέμβριος 2013 13:02 )  

Μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να σχολιάσουν!
Είσοδος | Νέα εγγραφή
Facebook FanPage

Newsletter

Forum Latest Activity

Downloads & Comments

Σχόλια


Δημοφιλή

Ψηφοφορία...

Σας ικανοποίησε η μετάφραση στα ελληνικά;