Αρχική Άρθρα/Στήλες Μόνιμες Στήλες Όχι στις ΑποΜιμήσεις Ελληνική Βρώμικη Πραγματικότητα - Μέρος 1ο

Ελληνική Βρώμικη Πραγματικότητα - Μέρος 1ο

E-mail Εκτύπωση PDF

mms

Είναι πασιφανές πλέον πως το ελληνικό πρωτάθλημα έχει πλέον εξευτελιστεί μέχρι αηδίας. Γύρω μας ακούμε διάφορα για διαιτησία, στημένα παιχνίδια, κασέτες, ηχογραφήσεις, βίντεο και ένας θεός ξέρει τι άλλο.

 

Εγώ προσωπικά αυτό που βλέπω είναι ότι έγινε άλλο ένα βήμα για να απομακρυνθώ πάλι από την ελληνική πραγματικότητα και τα γήπεδα και να μην ξανασχοληθώ. Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουν αυτό. Μέχρι και το πιο ασήμαντο άτομο πρέπει να μένει ικανοποιημένο από το «προϊόν» αυτό, γιατί κι αυτό το συντηρεί ώστε να υπάρχει.

 

Το θέμα όμως δεν είμαι εγώ, αλλά η πραγματικότητα. Ακούμε χρόνια τώρα για παράγκες, κασέτες και διάφορα παιχνίδια διπλωματίας κάτω από το τραπέζι. Τι κάνουμε γι αυτό; Τσακωνόμαστε με το γείτονα, με το φίλο, με τον αδερφό για το ποιος έχει δίκιο για τα στημένα, αντί με αποχή να δείξουμε την αηδία μας. Τι έκανε η ΑΕΚ για να δείξει την απέχθειά της προς όλα τα γεγονότα στο κύπελλο; Αντί να δηλώσουν αποχή οι οπαδοί, κατέβηκαν να τα σπάσουν. Μπράβο στους ανεγκέφαλους αυτούς φίλους, καταστρέφουν κι άλλο το άθλημα κι απομακρύνουν κι άλλο τον απλό φίλο της ομάδας.

 

 

Περί διπλωματίας τώρα, πολλοί αγώνες ανταλλάσσονται. Τι εννοώ με την ανταλλαγή; Σήμερα κερδίζεις εσύ, αύριο εγώ και πες τους φίλου σου του «τάδε προέδρου», την επόμενη αγωνιστική να κάτσει να χάσει. Έτσι δημιουργούνται τα «ξαδέρφια» που λέμε, τα «αδελφικά σωματεία», το «παράρτημα» και ο «συνεταιρισμός». Τι κάνουμε γι αυτό; Πάμε γήπεδο και τους δίνουμε λεφτά. Ενισχύστε κι άλλο το πιο βρώμικο πρωτάθλημα.

 

Στημένοι αγώνες έλεγα ε; Βάλε χορηγό τον ΟΠΑΠ σε όλες τις ομάδες, χώσε 

 

τον στο χρηματιστήριο και βάρα με τις πιο χαμηλές αποδόσεις όλο το πρωτάθλημα να δεις το στήσιμο να δίνει και να παίρνει. Αν είναι ποτέ δυνατόν, η επίσημη εταιρεία προγνωστικών να έχει χορηγία όλες τις ομάδες εξόν του ΠΑΟ. Ντροπή σε όλους. Είναι δυνατόν να ξεκινάει το πρωτάθλημα έτσι; Τι περιμένανε δηλαδή; Το έχετε δει κι αλλού; Δε σας μύρισε η βρώμα; Αλλά το διαρκείας το πήρατε κι ενισχύσατε κι άλλο την ιδέα τους. Μπράβο.

 

 

Κάπου αναφέρθηκα για βρώμα νομίζω. Πρέπει μάλλον να εννοούσα τα στημένα παιχνίδια που να δεις πόσα είναι; Σαράντα ένα (41); Αυτά για τα οποία είπε η ίδια η UEFA να εξεταστούν ως οικονομικές δικογραφίες κι όχι αθλητικές και θα χωριστούν σε τρία μέρη ώστε να καταδικαστούν οι ένοχοι. Γιατί είδαμε τον κο. Μπέο να αθωώνεται λόγω πεπερασμένης ημερομηνίας σε αθλητική δικογραφία και όχι σε επίμαχη λόγω απειλής κατά του διαιτητή Δαλούκα. Στην Ελλάδα σώζεται η βρωμιά σου. Στα δικαστήρια της UEFA περνάνε αυτά; Αλλά που να βρεις αρχηγό της Super League να κατηγορήσει το πρωτάθλημα στην FIFA και να γίνει της τρελής και να πέσουν κεφάλια; Αφού ο πρόεδρός της είναι «ξάδελφος» με τον κατηγορούμενο.

 

Αναφέρθηκα σε διαιτησία; Μόνο 9 διαιτητές άλλαξαν κατηγορία διαιτήτευσης και μόλις σε 14 απαγορεύτηκαν να σφυρίζουν συγκεκριμένες ομάδες δια παντός. Καινούριο κόλπο. Σε κανέναν δεν αρέσει ο διαιτητής που ίσως με λάθη να αδίκησε ή δε δέχτηκε δωροδοκία. Τι κρίμα, μόνο στην Ελλάδα να γκρινιάζουμε. Εδώ ο Μπάμπελ της Λίβερπουλ έκραξε διαιτητή και τον έφαγαν λάχανο. Τρεις εβδομάδες πέρασαν από την γκάφα του στο Twitter κι έφυγε κι από την ομάδα. Ο Μουρίνιο δύο φορές διαμαρτυρήθηκε σε συνέντευξη τύπου και είδε 3 αγώνες από την εξέδρα. Και να μην ξεχνιόμαστε, οι πρόεδροι στο εξωτερικό και οι ιδιοκτήτες δε μιλάνε καν. Αλλά θα μου πεις εμάς εδώ αυτοί είναι και οι προπονητές…

 

 

Έκανα νύξη περί προϊόντος και όχι αθλήματος. Ε, με τόσους χορηγούς και τόσες διαφημίσεις έχει ξεφύγει από πού ήταν κάποτε, σεβαστό άθλημα. Τώρα είναι παιχνίδι του ΟΠΑΠ. Τόσο απλό. ΟΠΑΠ SuperLeague, με χορηγούς σε ομάδες τα παιχνίδια προγνωστικών της εταιρείας αυτής. Είναι τυχαίο που καμία ομάδα στη Λίγκα δε βρήκε καλύτερο σπόνσορα σε οικονομικά οφέλη. Ακόμα πιο τυχαίο που περίμενε ο Ολυμπιακός να αποσυρθεί εντελώς ο Κόκκαλης από τα οικονομικά πακέτα του συλλόγου για να μπει το «Πάμε Στοίχημα» χορηγός στη φανέλα της ομάδας. Και το πιο γαμάτο; Ο Κόκκαλης έχει ακόμα την εταιρεία «Πάμε Στοίχημα» κι ο Ολυμπιακός είναι στο κουπόνι του διαγωνισμού σα να μην τρέχει τίποτα. Από τις 05/11/2008 μάλιστα. Και χορηγός της ομάδας και στο κουπόνι. Ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου να είναι και ιδιοκτήτης της εταιρείας. Και δεν περίμενε κανείς βρώμικο πρωτάθλημα; Πραγματικά ερωτώ, ποια παράγκα μου λέτε;

 Τελευταία Ενημέρωση ( Δευτέρα, 30 Σεπτέμβριος 2013 13:02 )  

Μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να σχολιάσουν!
Είσοδος | Νέα εγγραφή
Facebook FanPage

Newsletter

Forum Latest Activity

Downloads & Comments

Σχόλια


Δημοφιλή

Ψηφοφορία...

Σας ικανοποίησε η μετάφραση στα ελληνικά;