Αρχική Άρθρα/Στήλες Ποδοσφαιρικά Μέτρα για την κρίση στο Ποδόσφαιρο!

Μέτρα για την κρίση στο Ποδόσφαιρο!

E-mail Εκτύπωση PDF

Μέτρα για να βάλει ένα… φράγμα στα διαρκώς αυξανόμενα ελλείμματα που παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι αποφάσισε να πάρει η UEFA, όπως έκανε γνωστό ο γενικός γραμματέας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο. Οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε εφαρμογή στο σύστημα αδειοδότησης των συλλόγων από την περίοδο 2012/13, πράγμα που σημαίνει πως από το 2013/14 και στο εξής οι ομάδες θα πρέπει να έχουν ισοσκελισμένα έσοδα και έξοδα, δηλαδή να μην δαπανούν περισσότερα χρήματα από όσα κερδίζουν, πράγμα που συμβαίνει κατά κόρον τα τελευταία χρόνια. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις νέες επιταγές, οι σύλλογοι θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

«Δεν θέλω να παρουσιάσω μία εικόνα βιβλικής καταστροφής με την πτώχευση ομάδων, γιατί έχει αποδειχτεί πως στο ποδόσφαιρο πάντα μπορούν να βρεθούν λύσεις, όμως η αλήθεια είναι πως υπάρχει ανησυχία στους συλλόγους και τις λίγκες για την υπάρχουσα κατάσταση», δήλωσε ο κ. Ινφαντίνο και πρόσθεσε: «Αποφασίσαμε να λάβουμε μέτρα και τι ποιο υγειές από το να λέμε πως οι ομάδες δεν θα πρέπει να ξοδεύουν περισσότερα από όσα κερδίζουν».

Σύμφωνα με τον κ. Ινφαντίνο, τον επόμενο μήνα θα δημοσιευθεί μία έρευνα της UEFA σε 650 συλλόγους, η οποία και αποδεικνύει πως περισσότεροι από τους μισούς έχουν απώλειες κάθε χρόνο, ενώ το 20% εξ αυτών παρουσιάζουν μεγάλα ελλείμματα. Επίσης από την έρευνα αυτή αποδεικνύεται πως περισσότερο από το 1/3 των συλλόγων ξοδεύουν 70% των εσόδων τους για μισθούς παικτών, φαινόμενο που κρίνεται ανησυχητικό. «Είναι θετικό πως ο τζίρος των ευρωπαϊκών συλλόγων αυξήθηκε πέρυσι κατά 10%, αλλά τα έξοδα αυξήθηκαν αντίστοιχα κατά 11,5% και οι μισθοί των ποδοσφαιριστών κατά 18%», ανέφερε ο κ. Ινφαντίνο, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμού στα χρήματα που δίνει κάθε σύλλογος για συμβόλαια παικτών. Άλλωστε κάτι τέτοιο αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η UEFA θα είναι περισσότερο ελαστική απέναντι σε ομάδες που παρουσιάζουν ελλείμματα, αν αυτές έχουν αποδεδειγμένα επενδύσει στην κατασκευή γηπέδου, προπονητικού κέντρου ή ανάπτυξη των υποδομών της. 

Μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να σχολιάσουν!
Είσοδος | Νέα εγγραφή
Facebook FanPage

Newsletter

Forum Latest Activity

Downloads & Comments

Σχόλια


Δημοφιλή

Ψηφοφορία...

Σας ικανοποίησε η μετάφραση στα ελληνικά;